Direct contact? Bel: 035 - 5258055

Home > Nieuws > Zonne energie is simpel!

Zonne energie is simpel!

Zonne-energie is simpel! In dit nieuwsbericht wordt in het kort de werking van een zonnepaneelsysteem uitgelegd.

1. De zonnepanelen zetten zonlicht om in elektrische energie

Een zonnepaneel is een plaat waarop zonnecellen zijn aangebracht. Zonnecellen zijn meestal gemaakt van silicum. Dit materiaal heeft de bijzondere eigenschap dat het daglicht in elektrische energie kan omzetten. Bij een schuin dak worden de zonnepanelen via bevestigingsstrips aan het dak bevestigd. Op een plat dak wordt het zonnepaneel op een metalen frame geplaatst dat optimaal op de zon kan worden gericht.

2. De omvormer zet de gelijkspanning om in wisselspanning

Dichtbij de zonnepanelen, bijvoorbeeld op zolder, wordt de omvormer geplaatst. Met een omvormer wordt van de elektrische energie de normale 230 Volt wisselspanning gemaakt. De omvormer wordt in de meterkast aangesloten op het elektriciteitsnet.

3. De opgewekte elektriciteit kan direct in uw woning worden toegepast

Vervolgens wordt deze elektriciteit toegevoegd aan het elektriciteitsnetwerk van uw woning. De opgewekte elektriciteit wordt dan gebruikt door elektrische apparaten die in werking zijn.

4. Overtollige elektriciteit wordt aan het openbare elektriciteitsnet terug geleverd

Als er geen of niet voldoende vraag is (van de apparaten in uw huis), dan wordt de teveel opgewekte elektriciteit terug geleverd aan het openbare elektriciteitsnet. Zo leveren de zonnepanelen u extra rendement op!

Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte kunt u contact met ons opnemen.